Tuesday, January 10, 2012

Cum sa faci poze iocu si iola (I)

Pentru ca Mugurelu a pus zilele trecute niste fotografii din categoria "iocu" si "iola", simt nevoia sa intervin, cu exemplarele mele, cu atat mai mult cu cat in toate situatiile respective eram acolo, pandind din bezna (bezna obiectivului meu deloc luminos pe vremea aia, asa ca scuzati negrul cam negru).

Cum insa am adunat exajerat de multe iocu si iole, o sa le pun in doua episoade. Primul episod - China, locul unde fotografia iola a ajuns la gradul de arta. Iar cea iocu (iocu Mao, evident), la gradul de ideologie.

In China, imaginea iocu / iola e cu adevarat corecta si completa numai daca zambesti excesiv de larg si tii degetele de la o mana ridicate, ca pentru victorie (apropo, daca gaseste cineva pe internet o poza cu mine nedumerita si cu o chinezoaica suspect de fericita, cu degetele cracite in V, sa imi dea si mie linkul, sa vad cum e sa faci poze cu maimuta europeana si cu Mao in fundal). Se mai accepta si pozele de film, cu un umar in fata sau cu gatul stramb. E ideal sa atingi obiectul cu care faci iocu.

Sa incepem, deci, invatand poza iola perfecta prin exemple:


Iocu Mao cel mic si Marx cel mare; iola Muzeul Militar din Beijing:Iocu mitralierele rusesti; iola Muzeul Militar din Beijing:Iocu chioscul Kodak, iola gradina Yuyuan, Shanghai.Iocu multiplu (nivelul 2 de skill), tot iola Yuyuan.Iocu Jintao si Obama, tot iola Muzeul Militar din Beijing:


Ca soldatel chinezesc, probabil e musai sa iti faci cateva iocuri la iola Muzeul Militar. For future reference: link.Urmatoarele doua sunt favoritele mele: Iocu țațele din sat, noicu Mao, noila Tiananmen, Beijing:


Detaliu:Iocu Mao si drapelul, iola Tiananmen, varianta ţaţă de oras:Iocu mine si cu Irene (iocu autoportret, nivel skill 3), iola Orasul Interzis. Musai sa vedeti si cadrul 5 de aici


Iocu ciresul clasic; iola Temple of Heaven.Iocu magnolia (o alta ipostaza clasica); iola Yuyuan Gardens:


Iocu tata; iola acvariul din Shanghai; gestul cu degetele se exerseaza de mic:


Mai multe ioci si iole zilele urmatoare, stay tuned.

Update: Partea a II-a, aici.

No comments:

Post a Comment