Monday, May 01, 2006

F1.. F1.. somebody, F1!!

Acesta este un strigat disperat de ajutor.

Credinciosul meu calculator (rashnitza naibii!) isi da obstescul sfarsit. Tocmai ce renascu precum pasarea phoenix din cenusa lui Bill Gates, si da iar semne de metastaza. Care va simtiti mai rasariti in campul computadoarelor, faceti-va mila de mine, ca altfel nu ma mai vedeti mult timp pe aici.. si nu stiu cat va indurereaza pe voi, dar mie mi se rupe sufletul.

Ce stim despre amaratul muribund:
- ultima instalare de WinXP fusese facuta acum 1 luna, ocazie cu care s-a mai procopsit cu un hdd, si in urma careia a inceput sa manifeste urmatoarele spasme:
- reboot benevol si nesolicitat (in unele zile cam la 5-10 min distanta, fara dilatatii, fara tehnica Lamaze)
- ocazional dar frecvent restart in loc de shut down
- erori din ce in ce mai generalizate la orice.. numai frigiderul nu mi-a dat pana acum erori - fatal, system, name it, i got it.
- capsuna de pe coliva a fost eroarea Dr. Watson Post Mortem Debugger, care prin denumirea
sa eliziaca m-a facut sa sun repede la doctor.. ul legist.

In timpul operatiei s-au infaptuit urmatoarele:
- inlocuit 2 hdd cu 1 singur
- curatat sursa (400w) de praf
- reinstalat sistem
- dupa prima rebootare la fel de nesolicitata, updatat bios
- injurat de mama. generalizat.
- asigurat ca nu uitat asistenta inauntru, inchis pacient, trimis acasa.

Ulterior operatiei s-a constatat:
- am aceleasi erori, inclusiv de la Dr. Rigor Mortis, pardon, Watson, care, zice netul, "here comes to save the day" in urma unor erori grave ale sistemului. abia reinstalat?!

Deci cu limba de moarte si eu si el cerem ajutor. Are cineva o idee mai buna? Orice idee?

win rip

14 comments:

 1. Intreb: de devirusat te-ai asigurat ca ai devirusat? La instalare ai folosit un singur CD de Windows sau ai incercat cu mai multe copii? Instalarea ai facut-o curat (respectiv... ai formatat c-ul intre instalari)?

  Daca la prima intrebare raspunsul e Da, daca la a doua e Nu, iar la a treia din nou Da... inseamna ca ai un calculator sensibil, care nu suporta injuraturile de mama gebneralizate. Cere-i iertare, arunca-l pe geam, intoarce-te la viata normala. :)

  In caz contrar mai sunt sperante de insanatosire!

  ReplyDelete
 2. E posibil ca atunici cand ai pus HDD-ul cel nou sa fi deranjat procesorul, mai precis ventilatorul & cooler-ul si e posibil sa nu mai faca contact bine pe acolo. Am intalnit acest caz acum 2 luni la desktopul meu dupa o excursie de 400 de metri dus-intors cand se pare ca al meu cooler/ventilator s-a deplasat putin (la dimensiunea pe care o are ... nu a fost greu). Desfacut carcasa, scos ventilator, cooler, procesor si repus totul la loc (eu am montat in cele din urma coolerul invers caci imi permite).
  Succes!

  ReplyDelete
 3. ah, ne raspund cititorii! :)

  gabriel - locul de munca era virus free. un singur cd de windows, iar hardul era nou

  costin - inainte de instalare a fost scos totul de pe placa de retea, curatat si suflat mai ceva ca un os de dinozaur, apoi facut puzzle cu grija la loc.

  problema e ca da exact acelasi gen de erori ca inainte. ceva nu miroase bine...si asta cu pampersul proaspat schimbat.

  ReplyDelete
 4. intrebare de om prost... ai incercat sa schimbi priza?

  ReplyDelete
 5. de ce nu-l duci la un specialist? Doar nu vrei sa-l operezi prin corespondenta, nu?

  ReplyDelete
 6. pai de la specialist l-am adus :-(. Doar nu-ti imaginezi ca ii faceam eu operatie pe corazon? eu doar am asistat. dar in cazuri disperate te simti silit sa auzi mai multe pareri..

  anon - ideea cu priza n-ar fi fost rea, insa am avut aceleasi probleme si la priza doctorului.

  ReplyDelete
 7. pai daca nu stii ce sa mai faci le iei prin eliminare...nefiind priza, schimba sursa, probeaza a doctorului si vezi cum se comporta, daca nici aia nu merge, schimba ramul, testeaza FARA placa de retea, doar ram, cpu, placa video, dezactiveaza USB-urile...

  ReplyDelete
 8. 1) RAM-related hardware issues. Fie sloturile, fie memoriile însele. Se iau memorii care funcţionează şi se testează, se permutează şi se constată care slot/memorie are probleme.
  2) Probleme cu cablurile IDE. Procedura? IDEm cu memoriile.
  Părerea mea.

  ReplyDelete
 9. Is your WinXP copy a registered one? Was it installed on your computer ONLY?

  ReplyDelete
 10. crosses fingers behind her back
  yes sir, mr gates, sir! :)

  si in acest context oficial tin sa adresez valahului un calduros thank you, pentru ca am scos un slot de memorie (la intamplare, de proba, pe ala micu') si.. merge!!

  ..darn. acum n-am suficienta memorie. ah! the suffering never ends..

  ReplyDelete
 11. Cu plăcere. Am păţit variaţiuni pe tema asta de atâtea ori încât 1) le recunosc de la o poştă şi 2)într-un final am înţeles cum trebuie tradus corect termenul "hardware" în română: "fierărie"/"fiare".

  ReplyDelete
 12. Nu este obligatoriu ca slot-ul propriu-zis sa fie defect ; poate fi vorba de un fir de praf ori de vreun contact oxidat. Cineva cu putina indemanare si cu dispozitia necesara unei asemenea indeletniciri ar putea rezolva, repede, situatia. Daca situatia se datoreaza unei intreruperi de traseu pe motherboard, va fi necesar ca persoana dotata cu indemanare sa fie un bun electronist. Bafta intru restabilirea...memoriei initiale!

  ReplyDelete
 13. Recent mi-am schimbat calculatorul. Acum am un Pentium Intel 4 de 3 GHz. La magazin, mi-au pus un RAM mai mare, de 1GB, doua HD-uri de 80 si am plecat acasa. Acasa a functionat un minut si apoi nu m-a injurat explicit, ci imi arata numai fulgere.
  Fuga la magazin inapoi ...
  Si mi l-au schimbat. Cind sa monteze din nou RAM-ul mare, l-am oprit brusc pe "gigelul" respectiv: am observat ca placa de baza in care erau sloturile, nu avea reazem dedesubt. Infigind memoria, placa se curba si circuitele imprimate se rupeau dedesubt. Asa ca, am infipt RAM-ul tinind contra cu degetele dedesubt, si acum am un calculator foarte bun.
  Dar a fost scump si de asta aparatul foto mai mare si mai bun a sarit in 2007 sau cine stie ...

  ReplyDelete
 14. un om de bine ;)10:52 PM, May 17, 2006

  98% RAM bad. Next time test with http://www.memtest.org/

  ReplyDelete